Τουρκικά άρματα μπήκαν στη Συρία. Σε εξέλιξη επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Είκοσι τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία και συνδράμουν τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που επιχειρούν στην πόλη Τζαραμπλούς, στα πλαίσια χερσαίας επιχείρησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν αεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «συγχρονίζεται» με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ στα σχέδια.

Ο αξιωματούχος έκανε τις δηλώσεις αυτές σε σύντομη ενημέρωση των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο αεροπλάνο με το οποίο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετέβη στην Τουρκία.

Νωρίτερα στρατιωτικές πηγές δήλωσαν πως δύο τουρκικά αεριωθούμενα F-16 βρίσκονταν στον αέρα πάνω από μια περιοχή στη μεθόριο περιμένοντας να πλήξουν συγκεκριμένους στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν έφθασε στην Άγκυρα στο πλαίσιο μιας περιφερειακής περιοδείας, και ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μια επιχείρηση στη Συρία, σε συντονισμό με τον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη συνέχεια με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο θέμα των συνομιλιών τους την κρίση στη Συρία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα