Αυτός ο άνδρας πιστεύει ότι είναι ο... Ιησούς Χριστός!

«Δεν μετέτρεψα το νερό σε κρασί, αλλά το κρασί σε νερό, διότι το αλκοόλ κάνει κακό» λέει με στόμφο ο Τζον Εντουαρντ Μπέρτγουιστλ. Πιστεύει τόσο πολύ ότι είναι ο Θεάνθρωπος, ώστε άλλαξε το όνομά του σε «Ιησούς Χριστός», υποστηρίζει ότι «θυμάται» όσα έκανε πριν από 2.000 χρόνια και θέλει να... εκλεγεί βουλευτής.

Για τον 77χρονο συνταξιούχο οδηγό λεωφορείου από το Μπέρνλεϊ της Βρετανίας όλα ξεκίνησαν το 1986, όταν, όπως λέει, ο κόσμος τον σταματούσε αποκαλώντας τον «Χριστό».

Οταν πελάτης του τραυματίστηκε στον αυχένα πέφτοντας από σκάλες, εκείνος πίστεψε ότι τον γιάτρεψε αγγίζοντάς τον. Από τότε νομίζει ότι έχει την ικανότητα να γιατρεύει τις ασθένειες, αλλά παρ' όλα αυτά δεν μπορεί να θεραπεύσει τις δικές του, καθώς από το 2013 υποφέρει από έρπη και έχει υποστεί δύο εμφράγματα.

Το 1996 άλλαξε το όνομά του σε «Ιησούς Χριστός», φροντίζοντας μάλιστα στη φωτογραφία της άδειας οδήγησης να χτενίσει έτσι τα μαλλιά του, ώστε να παραπέμπουν στο πρόσωπο της Ιεράς Σινδόνης. Χάρισε τα υπάρχοντά του και άρχισε να ζει στους δρόμους του Μπέρνλεϊ και του Λονδίνου. Τώρα λέει ότι στα όνειρά του βλέπει τη ζωή που έκανε πριν από 2.000 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι τον σταύρωσαν επειδή εναντιώθηκε στην τότε κυβέρνηση. Πιστεύει δε ότι μέχρι το 2020 θα είναι έτοιμος να γίνει υποψήφιος βουλευτής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα