Βραζιλία: Πτώμα και ανθρώπινα μέλη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Τεράστια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές φιλοξενίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν τους αθλητές που συμμετέχουν σε αθλήματα, όπως το windsurfing και την ιστιοπλοΐα να κρατoύν το στόμα τους κλειστό, ώστε να μην πιούν νερό, καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος μόλυνσης.

Σήμερα ένα συγκλονιστικό δημοσίευμα της Daily Mail κάνει μία ακόμη σοκαριστική αποκάλυψη.

Ένα πτώμα βρέθηκε εχθές στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο προπονητικό κέντρο όπου οι αθλητές των Ολυμπιακών ομάδων κολύμβησης και ιστιοπλοΐας θα κάνουν καθημερινά τις προπονήσεις τους.

Με την κορυφαία αθλητική διοργάνωση να ξεκινά στις 5 Αυγούστου, οι αρχές προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα «χαμηλά» στην επικαιρότητα, αλλά οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η μόλυνση στον κόλπο του Guanabara είναι τελικά μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν. Για τον λόγο αυτό προειδοποιούν τους κολυμβητές να μην ανοίγουν το στόμα τους όταν βρίσκονται στο νερό, γιατί ο κίνδυνος να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες είναι μεγάλος.

Να σημειώσουμε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες, ανθρώπινα μέλη εκβράστηκαν στην πιο φημισμένη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, τη θρυλική Copacabana, και λίγα μόλις μέτρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες beach volley στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αύξηση της εγκληματικότητας στη Βραζιλία αποτελεί ένα μόνο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλα αυτά μαζί -συμπεριλαμβανομένης και της «αναιμικής» οικονομίας- φαίνεται να έχουν επισκιάσει την αρχική ευφορία που υπήρχε για την πρώτη διοργάνωση των Αγώνων σε κράτος της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα