Κυνηγάνε Pokemon σε απαγορευμένη ζώνη με ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα!

Η τρέλα του Pokemon Go δεν έχει όρια και η κατάσταση μερικές φορές ξεφεύγει επικίνδυνα. Οι... τρελαμένοι κυνηγοί-εκπαιδευτές, δεν πτοούνται ούτε από απαγορευμένες περιοχές, ούτε καν από ραδιενεργές εγκαταστάσεις, όπως, λόγου χάρη, η Φουκουσίμα!

Δεν πρόκειται για κάποια υπερβολή. Η εικονική πραγματικότητα που δημιουργεί το νέο αυτό διαδραστικό παιχνίδι στο διαδίκτυο, έχει αρχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε επίπεδο λειτουργίας κρατών, καθώς οι συμμετέχοντες δεν... καταλαβαίνουν από απαγορεύσεις, περιορισμούς και κινδύνους, ακόμη και από τη ραδιενέργεια. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας από τους παίκτες του Pokemon Go να μην προσεγγίζουν τις εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα, καθώς αποτελούν απαγορευμένη ζώνη και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, στην Ιαπωνία η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει, καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εθιστεί απόλυτα στο νέο αυτό παιχνίδι, αφήνοντας δουλειές, παραμελώντας υποχρεώσεις, ενώ δεν σταματούν το... κυνήγι, έστω και αν θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Η Ηλεκτρική Εταιρεία του Τόκιο δέχθηκε παρατήρηση από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία, σημειώνοντας πως η εταιρεία που διαχειρίζεται το παιχνίδι, «εμφανίζει» Pokemon στις περιοχές γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα, γεγονός που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, τόσο για την ασφάλεια της περιοχής, όσο και για τους ίδιους τους παίκτες. Στην παρατήρηση σημειώνεται πως πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Η εταιρεία πραγματοποίησε την έρευνά της και διαπίστωσε ότι όντως είχαν βρεθεί... Pokemon εντός των εγκαταστάσεων, αλλά και περιμετρικά.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα