Γαλλία: Ο ISIS πίσω από την ομηρία και το τραγικό τέλος ιερέα. Οι δράστες βιντεοσκόπησαν

Το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση μεταδίδει πως οι δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης στην  εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στα περίχωρα της Ρουέν, στη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία,ήταν «στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, κατά τη διάρκεια της ομηρίας.

Οι  δύο άνδρες οπλισμένους με μαχαίρι, βάσει των έως τώρα πληροφοριών, έφθασαν στην εκκλησία ενώ διεξαγόταν η πρωινή λειτουργία και πήραν ομήρους πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό, σκοτώνοντας έναν ιερέα και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο άνθρωπο.

Μία μοναχή που γλίτωσε την σφαγή και μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε ότι οι δράστες βιντεοσκόπησαν την δολοφονία. «Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία», είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Ο άτυχος ιερέας

Το όνομά του ήταν Ζακ Αμέλ (Jacques Hamel) και είχε γεννηθεί το 1930  στο Darnétal, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Point».

Ο 86χρονος καθολικός ιερέας, που χειροτονήθηκε το 1958, βρήκε φρικτό θάνατο όταν οι δύο δράστες που εισέβαλαν στο ναό του έκοψαν τον λαιμό με μαχαίρι…

Στη φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται δεξιά:



Οι δύο δράστες της επίθεσης έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχειριση της γαλλικής αστυνομίας.

Δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον τόπο της επίθεσης οι δράστες είναι τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρομοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».

Από πλευράς της η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως δύο "στρατιώτες" της πραγματοποίησαν την επίθεση σε μία εκκλησία στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ιερέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι δράστες της επίθεσης "αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού" που μάχεται κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.

Ο Φρανσουά Ολάντ, που μετέβη στο σημείο, έκανε λόγο για τρομοκράτες, πιστούς του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας ότι δεν επλήγησαν μόνον οι καθολικοί, αλλά όλοι οι Γάλλοι, τους οποίους κάλεσε σε κοινό μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα