Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας

Νεκροί στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έπεσαν οι δύο άνδρες που κρατούσαν ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Νεκρός είναι επίσης και ένας ιερέας που βρισκόταν μεταξύ των ομήρων και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο ίδιος άνδρας που οι δράστες του είχαν κόψει προηγουμένως το λαιμό με λεπίδα. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο.

Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας πως οι δύο δράστες ανήκαν στους κόλπους  της τρομοκρατικής οργάνωσης,

Οι δύο άνδρες κρατούσαν ως ομήρους στην περιοχή Σεντ Ετιέν Ντι Ρουβρέ πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ένας ιερέας, δύο μοναχές καθώς και πιστοί. Οι πρώτες εικόνες έδειχναν περιπολικά να έχουν αποκλείσει το σημείο και ασθενοφόρα να σπεύδουν στην περιοχή.

«Κάποια στιγμή, οι δύο δράστες βγήκαν από την εκκλησία και τότε η ειδική μονάδα BRI τους σκότωσε», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, Πιερ Ανρί Μπραντέτ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Βάρβαρη» αποκάλεσε την επίθεση ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί χτύπημα για όλους τους Καθολικούς και ολόκληρη τη Γαλλία. «Θα σταθούμε μαζί», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Twitter.

Το Βατικανό με επίσημη ανακοίνωση καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία», προσθέτοντας ότι το έγκλημα είναι ακόμη πιο στυγερό επειδή συνέβη σε ιερό χώρο.

«Ο πάπας συμμετέχει στον πόνο και τον τρόμο αυτής της παράλογης βίας», είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι η τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να καταπολεμηθεί με «κάθε τρόπο», υπονοώντας ότι οι δράστες συνδέονταν με την τρομοκρατική οργάνωση.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία δοκιμασία, μία από τις πολλές, αφού η απειλή είναι ιδιαίτερα αυξημένη και παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη, είμαστε μπροστά σε μία οργάνωση που μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Πρέπει να πολεμήσουμε σε αυτόν τον πόλεμο με κάθε τρόπο, σεβόμενοι το κράτος δικαίου και ό,τι μας καθιστά δημοκρατία», είπε ο Ολάντ.

«Είναι οι καθολικοί που χτυπήθηκαν, αλλά και όλοι οι Γάλλοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι Γάλλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι απειλούνται, αλλά ότι δεν είναι οι μόνοι. Η Γερμανία απειλείται, επίσης και άλλοι απειλούνται, όμως η δύναμη τους είναι η διατήρηση της συνοχής τους», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

kathimerini

Δείτε περισσότερα:

Αποκεφαλισμός ιερέα στην Γαλλία. Βλέπουν ISIS πίσω από την ομηρία

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα