Αποκεφαλισμός ιερέα στην Γαλλία. Βλέπουν ISIS πίσω από την ομηρία

Νεκροί είναι και οι δυο άνδρες που νωρίτερα είχαν πιάσει ομήρους σε εκκλησία στην πόλη Saint Etienne du Rouvray, κοντά στη Νορμανδία.

Οι δράστες έσφαξαν τον 92χρονο ιερέα της εκκλησίας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ενώ είναι βαριά τραυματισμένη και μια μοναχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι φράσεις που ακούστηκαν μέσα στην εκκλησία κάνουν τις αρχές να συμπεραίνουν ότι επρόκειτο για τζιχαντιστές.

Στην εκκλησία όπου έγινε η σφαγή του κληρικού από τους ενόπλους που νωρίτερα κρατούσαν ομήρους τουλάχιστον 5 άτομα, σπεύδει ο Φρανσουά Ολάντ.

Τον τρόμο του γι΄αυτή τη βάρβαρη επίθεση εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Γαλλίας αναπτύχθηκαν άμεσα στο σημείο. Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 έγινε γνωστό από το πρακτορείο Reuters ότι η ομηρία έλαβε τέλος και πως οι δύο οπλισμένοι εισβολείς έπεσαν νεκροί από πυρά των αστυνομικών.

Όλα δείχνουν πως έκριναν ότι οι δράστες ήταν εκτός ελέγχου και πως υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τους ομήρους.

Ειδικά όταν διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν δολοφονήσει εν ψυχρό τον ιερέα του ναού πάρθηκε η απόφαση επέμβασης, γεγονός που προκάλεσε μάχη σώμα με σώμα. Εκτός των δραστών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα