O δράστης Ali Sonboly είχε απασχολήσει πριν 6 χρόνια την αστυνομία

Έγγραφα, αλλά και στοιχεία από το διαδίκτυο που σχετίζονται με το δράστη της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, παραπέμπουν στο ενδιαφέρον του για άλλες επιθέσεις μαζικού τρομοκρατικού χαρακτήρα. Μεταξύ αυτών και η Νορβηγία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας.

Ωστόσο είναι νωρίς για να “συνδεθεί” ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο, με το Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που έκανε τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη χώρα του, το καλοκαίρι του 2011.

Ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε εννέα ανθρώπους προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει είχε απασχολήσει πριν από 6 χρόνια τη γερμανική αστυνομία.

Ο Ali Sonboly, γνωστός στα media ως David S, ερευνήθηκε το 2010 και άλλη μια χρονιά απο τις αρχές για συμπλοκές με δύο νεαρούς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αστυνομία.

H αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερευνά την περίπτωση ο David S να δελέασε τον κόσμο να έρθει στα ΜcDonalds μέσω του facebook, προτού ανοίξει πυρά.

Τα επτά από τα 9 θύματα είχαν ηλικία από 12 ως 21 χρονών ενώ και άλλοι νέοι εχουν τραυματιστεί.

Τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην ενοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia Einkaufzentrum (OEZ).

Η αστυνομία εξετάζει επίσης τη θεωρία πως οι δράστες στόχευαν ειδικά σε νεαρά άτομα.

Ο Sonboly πήγε σε σχολείο στη Γερμανία ωστόσο οι γερμανικές αρχές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία για την περιοχή, ή για το αν φοίτησε σε κολλέγιο ή πανεπιστήμιο.

Όπως επιβεβαιώθηκε, ο νεαρός δράστης είχε "λερωμένο" το ποινικό του μητρώο για κλοπές.

Ο δράστης πυροβόλησε με όπλο 9 χιλιοστών Glock 17 ενώ 300 σφαίρες βρέθηκαν στο σακίδιό του και δεν είχε άδεια οπλοφορίας. Στο διαμέρισμά του βρέθηκαν βιβλία με θεματολογία για κατα συροή εγκλήματα, δολοφονίες χωρίς σχέδιο που συμβαίνουν μέσα σε σύντομο διάστημα...

Τέλος η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο δράστης δεν συνδέεται με τον ISIS αν και η έρευνα στον υπολογιστή του συνεχίζεται...

express

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα