Ερντογάν: Πιθανή νέα απόπειρα πραξικοπήματος – Έγγραφο ντοκουμέντο

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του, στο Reuters επισήμανε ότι μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος είναι πιθανή ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν θα είναι κάτι το εύκολο, καθώς «βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπό το φόβο αυτό του νέου πραξικοπήματος δήλωσε επίσης  ότι κρατούνται 10.400 άνθρωποι σε όλη τη χώρα και ότι 4.060 έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων και 103 στρατηγών. Είπε ακόμη ότι στο πραξικόπημα σκοτώθηκαν 246 άνθρωποι, χωρίς σε αυτούς να περιλαμβάνονται οι συμμετέχοντες στο πραξικόπημα και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες είναι 2.185.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του υπέπεσαν σε σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις, προτού εκδηλωθεί η απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής και τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις σύντομα θα αναδιαρθρωθούν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν σοβαρά κενά και παραλείψεις στις υπηρεσίες πληροφοριών, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Εγγραφο – ντοκουμέντο για 2η απόπειρα πραξικοπήματος


Εν το μεταξύ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr, σύμφωνα με συνημμένο εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Τουρκίας από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αρμόδιες υπηρεσίες, μιλούν για νέα απόπειρα πραξικοπήματος, στις 22/7/2016.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, γίνετε ανάκληση όλου του στρατιωτικού προσωπικού στις μονάδες οι οποίες έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή!

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα