Ερντογάν: Καταλογίζει ευθύνες στις χώρες της Δύσης για την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Ευθύνες στις χώρες της Δύσης καταλογίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του ανακοίνωση σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, την οποία καταδικάζει.

«Εάν όλα τα κράτη μαζί δεν δώσουμε τα χέρια, δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα γίνουν πραγματικότητα το ένα μετά το άλλο, τα ενδεχόμενα που σήμερα φοβόμαστε ακόμη και να σκεφτούμε». Αυτό δηλώνει ο Ερντογάν και αναφέρει τα εξής: «Περιμένουμε από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις δυτικές χώρες, με τις διοικήσεις, τα κοινοβούλια, τα μέσα ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τους να επιδείξουν επιτέλους, αποφασιστική στάση απέναντι στο παιχνίδι αυτό των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Ερντογάν εκφράζει την «ελπίδα», «η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Ατατούρκ να γίνει σημείο καμπής για τον κοινό αγώνα που θα δοθεί εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο, με πρώτες τις δυτικές χώρες».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει επίσης ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή αποσκοπεί όχι σε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μέσω του πόνου και του αίματος αθώων ανθρώπων, στην προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας στον κόσμο».

Σημειώνεται ότι ακυρώνονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έως τις οκτώ το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι οι πτήσεις ακυρώνονται μέχρι τις 03.00 το πρωί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα