Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ύποπτοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν απόψε το διεθνές αεροδρόμιο, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός των διεθνών πτήσεων, μετέδωσε το CNN Turk.

Δέκα νεκροί και είκοσι τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός των εκρήξεων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

 

 

Οι ύποπτοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο δράστης αρχικά πυροβόλησε και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη» των εκρηκτικών με τα οποία ήταν ζωσμένος.

 

Ο Μποζντάγ σημείωσε πως πρόκειται για τις πρώτες πληροφορίες, σημειώνοντας ότι αυτές μπορεί να αλλάξουν.

 

 

Ανάμεσα στους δύο νεκρούς σύμφωνα με πληροφορίες είναι και οι δύο βομβιστές.

 

 

Περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός των διεθνών πτήσεων, μετέδωσε το CNN Turk.

 

Έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος στο αεροδρόμιο, ενώ προς το παρόν δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα