Brexit: Η Ευρώπη πιέζει ... και η Βρετανία παίρνει τον χρόνο της

Η Ευρώπη πιέζει για άμεση εφαρμογή του άρθρου 50, μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα. Από την πλευρά της η Βρετανία δηλώνει ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 όταν θα είναι έτοιμο

Ποιο αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για τον τρόπο, με τον οποίο πρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι Παρίσι και Βερολίνο έχουν συμφωνήσει, ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα.

«Η Γαλλία όπως και η Γερμανία λέει ότι η Βρετανία ψήφισε υπέρ του Brexit. Η απόφαση πρέπει να εφαρμοσθεί γρήγορα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία αβέβαιη και αόριστη κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Έτινγκερ: Η Βρετανία να ενεργήσει γρήγορα

Ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να τεθεί σε εφαρμογή η αποχώρησή της από την ΕΕ ώστε να περιοριστεί η αβεβαιότητα που θορυβεί τους επενδυτές.

"Το επόμενο βήμα πρέπει να έρθει από το Λονδίνο", δήλωσε ο Έτινγκερ στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

Ο Έτινγκερ σημείωσε ότι κάθε μέρα αβεβαιότητας που περνάει εμποδίζει τους επενδυτές από την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

ΌσμπορνΤο Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 όταν θα είναι έτοιμο

Η βρετανική οικονομία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίς το πρωί, πριν από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης όταν θα είναι έτοιμο.

«Μνο η Βρετανία μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Κατά την άποψή μου, πρέπει να το κάνουμε όταν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις νέες διευθετήσεις που επιζητούμε με τους ευρωπαίους γείτονές μας», εξήγησε. Βεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι από την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για την αντιμετώπιση της κατάστασης εάν χρειασθεί.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους του, τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Ευρώπης και την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς και τις ηγεσίες των μεγάλων βρετανικών χρηματοπιστωτικών θεσμών.

Ημασταν έτοιμοι για το απροσδόκητο και είμαστε εξοπλισμένοι για ό,τι συμβεί», διαβεβαίωσε ο Τζορτζ Οσμπορν. Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα αποσαφηνίσει εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος τις προσεχείς ημέρες.

Μεγάλη Βρετανία: Τα έξι σενάρια ανατροπής του Brexit

Γκάμπριελ: Τραγική η έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος

Brexit: Δεν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 στη Σύνοδο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα