Νέμο: Το μικρό χρυσόψαρο που μπήκε στο χειρουργείο! Βίντεο

Από αγάπη για τον μικρό Νέμο, το χρυσόψαρο που έχει γίνει μέλος της οικογένειάς τους την τελευταία πενταετία, ένα ζευγάρι από μια κωμόπολη στα βόρεια του Λονδίνου δεν δίστασε να κάνει ένα ταξίδι 200 χιλιομέτρων προκειμένου να βρει κάποιον κτηνίατρο που θα μπορούσε να χειρουργήσει το ψαράκι.

Η Σόνια Μάιλς, της κτηνιατρικής κλινικής του Μπρίστολ, ανέλαβε τελικά να αφαιρέσει τον τεράστιο όγκο που είχε εμφανίσει ο Νέμο και ο οποίος ήταν σχεδόν ίδιου μεγέθους με το σώμα του. Όπως εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η επέμβαση κράτησε 45 λεπτά. Το χρυσόψαρο είχε υποβληθεί σε αναισθησία και βρισκόταν έξω από το νερό ώστε να μπορέσει η γιατρός να το σώσει.

"Κάποια στιγμή φοβηθήκαμε πολύ γιατί η καρδιά του σταμάτησε αλλά η αναισθησιολόγος κατάφερε να τον επαναφέρει", εξήγησε η Μάιλς.

Όταν ο Νέμο επέστρεψε στο φυσικό στοιχείο του, το νερό, άρχισε σχεδόν αμέσως να κολυμπά κανονικά, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα αργήσει να αναρρώσει πλήρως.

Η κτηνίατρος παραδέχτηκε ότι τέτοιου είδους λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις δεν γίνονται συχνά, κυρίως επειδή οι ιδιοκτήτες διστάζουν να δαπανήσουν εκατοντάδες λίρες (200 λίρες ή 260 ευρώ για την εγχείριση του Νέμο) για ένα ψαράκι που στοιχίζει ελάχιστα χρήματα στα καταστήματα ζώων. Η τελευταία επέμβαση αυτού του είδους στην κτηνιατρική κλινική Χάικροφτ του Μπρίστολ έγινε το 2015.

Η ιστορία του Νέμο είχε πάντως την τιμητική της σήμερα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. "Θα έκανα κι εγώ το ίδιο πράγμα και έχω συγκινηθεί πολύ. Χαίρομαι που οι κτηνίατροι μπορούν να χειρουργούν μικρά πλάσματα όπως αυτό", σχολίασε για παράδειγμα η Μαρτίνα Γουάτσον στη σελίδα του BBC στο Facebook.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα