Κατάσχεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ

Νόμο, με το οποίο θα κατασχεθεί το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, κατέθεσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της Αυστρίας, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος για τους νεοναζί.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, το οποίο νοικιάζει το κτίριο από το 1972, επί πολλά χρόνια έκανε προσπάθειες να το αγοράσει από την ιδιοκτήτριά του, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αίσιο τέλος. Πλέον, ο μοναδικός τρόπος για να περιέλθει αυτό στο κράτος είναι η απαλλοτρίωση του, δίνοντας αποζημίωση στην ιδιοκτήτριά του, το ύψος της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος των θυμάτων του ναζισμού.

Ο Χίτλερ γεννήθηκε στο σπίτι με την κίτρινη πρόσοψη, στην πόλη Μπραουνάου τον Απρίλιο του 1889. Έζησε εκεί για λίγες μόνο εβδομάδες, πριν η οικογένεια μετακομίσει σε άλλο σπίτι στην ίδια πόλη, για να φύγουν οριστικά από το Μπραουνάου όταν ο Χίτλερ έγινε 3 ετών.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '70 η αυστριακή κυβέρνηση το νοίκιαζε, μετατρέποντας το σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το 2011 όμως η ιδιοκτήτριά του Γκερλίντε Πόμερ και η κυβέρνηση ήρθαν σε σύγκρουση, μετά την άρνηση της πρώτης να δώσει τη συγκατάθεσή της για εργασίες ανακαίνισης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα