Πακιστάν: Κάτοικοι πυρπόλησαν 16χρονη κοπέλα για λόγους τιμής

Τα μέλη ενός συμβουλίου του χωριού Μακόλ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν έκαψαν ζωντανή μια κοπέλα 16 χρονών, επειδή σύμφωνα με τους ίδιους βοήθησε μια φίλη της να δραπετεύσει με έναν άνδρα.

Το 16χρονο κορίτσι πυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη της Donga Gali, περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, Ισλαμαμπάντ, υπό τις διαταγές του Συμβουλίου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.


Η αστυνομία είπε ότι η δολοφονία έγινε ως τιμωρία επειδή το Συμβούλιο έκρινε ότι η πράξη του κοριτσιού έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη της πόλης.

Τόσο η μητέρα όσο και ο αδελφός του κοριτσιού συνελήφθησαν επειδή φέρεται να συμφώνησαν με την πρόταση.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε στην αστυνομία ότι η κόρη της βοήθησε το ζευγάρι να το σκάσει. "Στη συνέχεια η ζίργκα(συμβούλιο του χωριού) πήγε το κορίτσι σ' ένα απομονωμένο μέρος έξω από το χωριό και το νάρκωσε κάνοντάς του ένεση με κάποια φάρμακα", είπε ένας άλλος αστυνομικός αξιωματούχος, ο Σαΐντ Ουαζίρ.

«Στη συνέχεια έβαλαν το κορίτσι να καθίσει μέσα στο βαν με το οποίο είχε διαφύγει το ζευγάρι. Της έδεσαν τα χέρια στα καθίσματα και την περιέλουσαν με βενζίνη, όπως και το όχημα». Μετά έβαλαν φωτιά. «Δεν έχω δει τόσο βάρβαρη πράξη σ' όλη τη ζωή μου», είπε ο αστυνομικός.

left

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα