Γυναίκα του PKK πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα;

Μια γυναίκα, μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση στο κέντρο της 'Αγκυρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ", είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.



Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος "καμικάζι".

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ.

Το όνομά της είναι Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ 24 ετών, και ήταν φοιτήτρια στο τμήμα τουριστικών επαγγελμάτων πανεπιστήμιο Μπαλίκεσίρ αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο είχε περάσει από δίκη μαζί με άλλες τέσσερις γυναίκες με την κατηγορία της συμμετοχής της στο ΡΚΚ.

Τουρκία - Άγκυρα - τρομοκρατική επίθεση - έκρηξη - καμικάζι - Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ

Εκτός από φωτογραφίες της, τουρκικά δίκτυα έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα βίντεο (τραβηγμένο την Πρωτομαγιά του 2013) στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται η καμικάζι που σκόρπισε το θάνατο.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται μάλλον για επίθεση Κούρδων αυτονομιστών, καθώς έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την επίθεση που έγινε ένα μήνα πριν πάλι στην Άγκυρα. Το νέο μακελειό έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, μάρκας BMW και χρώματος λευκό, το οποίο είχε κλαπεί στις 10 Ιανουαρίου και από τις 26 Φεβρουαρίου βρισκόταν στην Άγκυρα. Ακόμη κι αν δεν είναι το ΡΚΚ από πίσω, ενδεχομένως να είναι ένα από τα παρακλάδια του, όπως το ΤΑΚ, που είχε αναλάβει την ευθύνη κι ένα μήνα πριν.

AP - Τουρκία - Άγκυρα - έκρηξη - τρομοκρατική επίθεση

Η αστυνομία αναζητά άλλα 20 παγιδευμένα αυτοκίνητα, ενώ ταυτόχρονες επιχειρήσεις για την σύλληψη υπόπτων έχουν ξεκινήσει σε όλη τη χώρα.

Έξι  άτομα συνελήφθησαν σήμερα στην Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, καθώς φέρεται να σχετίζονται άμεσα με την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε φέρεται να αγοράστηκε από την Σανλιούρφα.

Από χθες έχουν συλληφθεί άλλοι 14 ύποπτοι, οι 12 στο Εσκί Σεχίρ και 2 στην Κων/πολη. Σε επιχείρηση που ξεκίνησε στις περιοχές Γκαζιοσμάνπασα και Σουλτάνγκαζί στην Κων/πολη συνελήφθησαν ύποπτοι που ανήκουν στην νεολαία του ΡΚΚ, το YDG-H. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καραμπίνες και πυρομαχικά.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο συγκοινωνιακό κόμβο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων, ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση στη διοικητική καρδιά της πρωτεύουσας σε λιγότερο από ένα μήνα. 71 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο και μεταξύ αυτών 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

AP - Τουρκία - Άγκυρα - έκρηξη - τρομοκρατική επίθεση

Ο Ερντογάν κατήγγειλε "επιθέσεις κατά της ενότητας της χώρας μας και του λαού μας" και δήλωσε ότι θα υπάρξει απάντηση. "Το κράτος μας ουδέποτε θα αποποιηθεί τη χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα ενάντια σε οποιαδήποτε τρομοκρατική απειλή", τόνισε.

Τα ξημερώματα η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας χτύπησε στόχους του ΡΚΚ στο όρος Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται τα αρχηγεία του ΡΚΚ.

Η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία συστήνοντας στους πολίτες της να προσέχουν όταν επισκέπτονται την Τουρκία.

Καταδικάζει το ΚΚΕ την επίθεση στην Άγκυρα

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στην Άγκυρα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 άτομα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα φριχτή εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε στην Άγκυρα και οδήγησε στο θάνατο 37 ανθρώπων και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη, στο λαό της Τουρκίας, στις οικογένειες των θυμάτων.

Τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του ΑΚΡ της Τουρκίας, που στήριξαν το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», αξιοποιούν τις βομβιστικές επιθέσεις για κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην περιοχή και συμμετέχουν δραστήρια στον «κύκλο του αίματος», που έχουν ανοίξει οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, στους ανταγωνισμούς τους με τη Ρωσία, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πρώτα απ’ όλα στη Συρία, σπέρνοντας στους λαούς το θάνατο και την προσφυγιά, για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ τονίζει πως οι λαοί με την κοινή τους δράση, μπορούν και πρέπει να συγκρουστούν με τα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών, να βάλουν τέλος στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που πλέον το μόνο που κάνει είναι να σκορπά τον πόνο και τη δυστυχία στους λαούς».

Νταβούτογλου: «Μαχητές του PKK πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα»

Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση στην Αγκυρα. Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι μια γυναίκα, μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση.

«Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος «καμικάζι».

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ, που εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο συγκοινωνιακό κόμβο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων, ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση στη διοικητική καρδιά της πρωτεύουσας σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τέσσερις συλλήψεις για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Γυναίκα η μία εκ των υπόπτων για την επίθεση στην Άγκυρα

Μακελειό στην Άγκυρα με 37 νεκρούς. Μπαλάκι οι ευθύνες, ποιοι γνώριζαν και τι

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα