Γυναίκα η μία εκ των υπόπτων για την επίθεση στην Άγκυρα

Μια γυναίκα, μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), θεωρείται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν την επίθεση στο κέντρο της 'Αγκυρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ", είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος "καμικάζι".

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ, που εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Το χρονικό της νέας αιματηρής επίθεσης

Η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό, μπροστά σε στάση λεωφορείων, κοντά στο Güvenpark στην περιοχή Κιζιλάι.

Η πλατεία του Κιζιλάι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και από εκεί περνούν πολλές γραμμές λεωφορείων, ενώ υπάρχει και σταθμός του μετρό. Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

"Αυτή η έκρηξη άφησε πίσω της πολλούς νεκρούς", ανέφεραν νωρίτερα ανώτατοι αξιωματούχοι.

Η έκρηξη προήλθε από αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε στάσεις λεωφορείων, σε πολυσύχναστο πάρκο της περιοχής. Αυτό ανακοίνωσε και το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας: "Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι".

Εικόνες από το σημείο της έκρηξης, όπου έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα, δείχνουν καμένα λεωφορεία και διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στην Άγκυρα με 37 νεκρούς. Μπαλάκι οι ευθύνες, ποιοι γνώριζαν και τι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα