Σύγκρουση τρένων στη Βαυαρία: Οκτώ νεκροί και 150 τραυματίες

Τους οκτώ έφθασαν οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στη διαδρομή ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν, 60 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά του Μονάχου.

Δεκαπέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 40 έχουν τραυματισθεί σοβαρά, επί συνόλου 100 τραυματιών, ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε αναφερθεί σε "πολλούς νεκρούς" και "περί τους 100 τραυματίες", ενώ άλλος εκπρόσωπος μίλησε για "σοαβαρά τραυματισμένους και πολλούς ελαφρύτερα".

Το δυστύχημα συνέβη "λίγο μετά τις 07.00 τοπική ώρα", στη γραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν, 60 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά του Μονάχου.

Η εταιρεία Meridian, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Transdev, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν "τουλάχιστον δύο νεκροί" και "ενενήντα τραυματίες, μεταξύ τους 10 σε σοβαρή κατάσταση". Σύμφωνα με την εταιρεία, "τα δύο τρένα συγκρούσθηκαν και εκτροχιάσθηκαν μερικώς".

Η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν έχει διακοπεί και έχουν αποκλεισθεί δύο τοπικοί οδικοί άξονες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα