Στο κενό ο βομβιστής. Από θαύμα γλύτωσαν οι επιβάτες στην πτήση του τρόμου

Η έκρηξη στο εσωτερικό του αεροσκάφους της εταιρείας Daalo, που αναγκάσθηκε να κάνει επείγουσα προσγείωση στο Μογκαντίσου την περασμένη Τρίτη οφείλεται σε βόμβα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Αεροπορίας της σομαλικής κυβέρνησης.

"Συμπληρωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από σομαλούς και διεθνείς εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στο εσωτερικό του αεροσκάφους της Daalo Airlines δεν προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, αλλά από βόμβα που είχε ως στόχο να σκοτώσει όλους τους επιβάτες", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο σομαλός υπουργός.

Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι ο βομβιστής ήταν πιθανότατα αυτός που εκσφενδονίσθηκε στο κένο όταν ανατινάχθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πτήση D3159 της Daallo Airlines.

Επίσης, υπάρχει η πληροφορία ότι η βόμβα βρισκόταν μέσα σε laptop. Σύμφωνα με τις έρευνες, ο άνδρας που έπεσε στο κενό ονομάζεται Abdullahi Abdisalam Borleh με καταγωγή από τη Σομαλία. Θεωρείται ότι αν η βόμβα είχε εκραγεί την στιγμή που το αεροπλάνο θα βρισκόταν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, τότε θα είχε πολύ καταστροφικότερες συνέπειες. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ το CNN, οι αρχές θεωρούν ότι χρησιμοποιήθηκε εκρηκτική ύλη ΤΝΤ στη βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πίσω από τη βομβιστική ενέργεια βρίσκεται η ομάδα εξτρεμιστών Al-Shabaab.

Το αεροσκάφο έκανε αναγκαστική προσγείωση την Τρίτη, με μία τρύπα στο πλάι του, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Το αεροπλάνο βρισκόταν στον εθνικό εναέριο χώρο του Τζιμπουτί, όταν αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, λίγο μετά την απογείωσή του. Η «Daallo Airlines», είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Τζιμπουτί.

cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα