Ιταλός φοιτητής βρέθηκε νεκρός, με εμφανή σημάδια βασανισμού

Το πτώμα Ιταλού φοιτητή, ο οποίος αγνοούνταν μετά από ταξίδι του στην Αίγυπτο, βρέθηκε με εμφανή σημάδια βασανισμού, στο Κάιρο. Ο Τζούλιο Ρετζένι, 28 ετών, είχε εξαφανιστεί από τις 25 Ιανουαρίου, την ημέρα εορτασμού της επετείου των πέντε ετών από την εξέγερση που έβαλε τέλος στην 30ετή παραμονή στην εξουσία του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Μικέλε Βαλενσίζε κάλεσε «επειγόντως» τον αιγύπτιο πρεσβευτή Αμρ Μοστάφα Καμάλ Χένρι μετά τον εντοπισμό, χθες, του πτώματος του 28χρονου Τζιούλιο Ρεγκένι, τελειόφοιτου του βρετανικού Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

«Εκ μέρους της χώρας του, ο Χέλμι εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Ρεγκένι και μας διαβεβαίωσε πως η Αίγυπτος θα συνεργαστεί πλήρως προκειμένου να εντοπιστούν όσοι ευθύνονται για αυτή την εγκληματική ενέργεια», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρώμη επιβεβαίωσε επίσημα τον θάνατο του ιταλού φοιτητή.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις ακτιβιστών ενώ είχε αποφασιστεί απαγόρευση των διαδηλώσεων.


newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα