Πρώην όμηρος των τζιχαντιστών: Παγίδα οι επιθέσεις κατά του ISIS

Επί 10 μήνες ήταν όμηρος των τζιχαντιστών. Τον βασάνισαν σωματικά και ψυχικά, είδε τον Τζιχάντι Τζον και την αγριότητά του και σήμερα έρχεται να ταράξει τα νερά με τη δήλωσή του ότι οι επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι παγίδα.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Νικολά Ενάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι παγίδα. Ο νικητής του πολέμου δεν θα είναι αυτός που έχει το νεότερο ή πιο εξελιγμένο οπλοστάσιο, αλλά εκείνος που θα καταφέρει να πάρει το λαό με το μέρος του».

Μάλιστα τόνισε ότι με τις επιθέσεις στο Παρίσι «ίσως προσπάθησαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, για να μας κάνουν να κλείσουμε τα σύνορά μας και το μυαλό μας».

«Οι βομβαρδισμοί του δυτικού συνασπισμού δεν βλάπτουν τους τζιχαντιστές. Αντίθετα σπρώχνουν τον κόσμο στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε- και είναι πραγματικό το σημείο κλειδί- είναι να εμπλέξουμε τους ντόπιους. Μόλις ο λαός αρχίσει να ελπίζει σε μία πολιτική λύση, το Ισλαμικό Κράτος θα καταρρεύσει», σημείωσε ο Γάλλος δημοσιογράφος.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποφασίσει ότι όλες οι περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή αντιπολίτευση να είναι ''νεκρές ζώνες'' για πτήσεις. ''Νεκρές ζώνες'' για όλους. Για το συνασπισμό, τους Ρώσους, το καθεστώς. Παρέχοντας ασφάλεια στο λαό εκεί θα καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθεί η διεθνής κοινότητα»,  πρόσθεσε.

theguardian, enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα