Προβληματισμός για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - Συναγερμός στην Τουρκία

Σε συναγερμό βρίσκεται η Τουρκία μετά την ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού κοντά στο σταθμό του μετρό στην Μπαϊραμπασα. Η έκρηξη ξύπνησε άσχημες μνήμες στους κατοίκους της χώρας, όπου τον Οκτώβριο σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι από την επίθεση δύο βομβιστών αυτοκτονίας. Οι αρχές έχουν προβληματιστεί για την ισχυρή έκρηξη και επιχειρούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ανατινάχθηκε σε μια ανισόπεδη διάβαση που βρίσκεται κοντά σε σταθμό του μετρό της Κωνσταντινούπολης σήμερα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της συνοικίας Μπαϊράμπασα, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα δρομολόγια στο μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου.

Η βόμβα φέρεται, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, να είχε στόχο βαν των ειδικών δυνάμεων που βρισκόταν κοντά στο μετρό.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, ένας άνδρας 36 ετών τραυματίστηκε κατά την έκρηξη και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα καταγραφής της κυκλοφορίας διακρίνεται μια μεγάλη λάμψη πάνω από την ανισόπεδη διάβαση και μετά αποκαΐδια να υψώνονται στον αέρα και να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ αυτοκίνητα διασχίζουν τον δρόμο.

Σε φωτογραφίες που ανήρτησαν χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται δεκάδες άνθρωποι να περπατούν δίπλα στις ράγες στο υπέργειο τμήμα του μετρό αφού η κυκλοφορία των τρένων έχει διακοπεί. Αν και το μετρό της Κωνσταντινούπολης είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του υπόγειο, σε ορισμένα τμήματά του είναι υπέργειο, μεταξύ αυτών στο σταθμό Μπαϊράμπασα.

Η έκρηξη ήταν μικρότερης ισχύος σε σύγκριση με εκείνες στην Άγκυρα και το Σουρούτς, που φέρεται να διέπραξαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα