Νέες φωτιές Πούτιν στο ήδη εύφλεκτο σκηνικό

Νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν συναλλαγές μεταξύ Άγκυρας και Ισλαμικού Κράτους υποστήριξε πως έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν σε σχετική συνέντευξη Τύπου από το Παρίσι, βάζοντας νέες φωτιές στο ήδη εύφλεκτο σκηνικό. Στο περιθώριο της Δίασκεψης για το Κλίμα ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας, επιβεβαίωσε όσα είχαν διαρρεύσει για την απροθυμία να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογο του μετά το περιστατικό με το ρωσικό αεροσκάφος και την στάση που διατήρησε η Άγκυρα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του που έκαναν λόγο για κατάρριψη του αεροσκάφους από την Τουρκία με σκοπό να προστατευθούν οι περιοχές από όπου παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές! Όπως είπε, δεν υπήρχε λόγος η τουρκική αεροπορία να εξαπολύσει επίθεση ενάντια στο μαχητικό της Ρωσίας καθώς δεν απειλούσε την Τουρκία, ενώ δήλωσε: «Ακούσαμε ότι δεν ήταν ο Ερντογάν που έλαβε αυτή την απόφαση, αλλά άλλοι άνθρωποι».

Όσοαν αφορά πάντως το αντικείμενο για το οποίο βρέθηκε στο Παρίσι, ο Πούτιν επεσήμανε τις προσπάθειες της Ρωσίας γεγονός που έχουν συμβάλλει, όπως είπε, στην καθυστέρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη τον τελευταίο χρόνο.


sofokleouin
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα