Πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού

Η δικαίωση για την οικογένεια της αδικοχαμένης, Jennifer Strange, ήρθε μετά από μια σειρά δικαστικών μαχών που ξεκίνησε το 2007. Η αποζημίωση αγγίζει το ύψος των 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η άτυχη κοπέλα έχασε την ζωή της ύστερα από συμμετοχή σε διαγωνισμό κατανάλωσης νερού που είχε διοργανώσει ραδιοφωνικός σταθμός.

Η Jennifer Strange ήταν 28 ετών όταν συμμετείχε στο διαγωνισμό του ραδιοφωνικού σταθμού της Καλιφόρνια KDND-FM, με έπαθλο ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι Nintendo-Wii... σε όποιον κατάφερνε να καταναλώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού χωρίς να ουρήσει ή να κάνει εμετό.

Ύστερα από τη δοκιμασία, στην οποία απέτυχε, η άτυχη κοπέλα παραπονέθηκε στους συναδέλφους της για κεφαλαλγία και επέστρεψε σπίτι της, όπου βρέθηκε νεκρή λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με την νεκροψία, η Jennifer υπέκυψε λόγω δηλητηρίασης από το νερό, ένα φαινόμενο που προκαλείται σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης υγρών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η οποία μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο, κώμα και τελικά το θάνατο.

H οικογένειά της υπέβαλε αγωγή κατά του σταθμού ζητώντας αποζημίωση ύψους 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι του KDND-FM παραδέχθηκαν ότι ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται εν μέρει σε αμέλεια του σταθμού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα