Εφυγε από τη ζωή ο Ελβετός σκηνοθέτης Λικ Μποντί

Ενας σπουδαίος Ελβετός σκηνοθέτης, ο Λικ Μποντί, πέθανε σε ηλικία 67 ετών, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το θεάτρο Οντεόν του Παρισιού, του οποίου υπήρξε διευθυντής.

Ο ίδιος που ήταν άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, είχε αναγκαστεί πρόσφατα να αναβάλει την παρουσίαση του "Οθέλλου", που επρόκειτο να ανέβει στη σκηνή τον Ιανουάριο, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Με μήνυμά της στο Twitter η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φλερ Πελερίν, δήλωσε "συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου σήμερα το πρωί του Λικ Μποντί", τον οποίο χαρακτήρισε "έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους σκηνοθέτες".

Ποιος ήταν ο Μποντί

Γεννημένος στη Ζυρίχη το 1948, πέρασε ένα μέρος της σταδιοδρομίας του στη Γερμανία, ενώ εργάστηκε και στην Αυστρία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Είχε αντικαταστήσει τον Ολιβιέ Πι στην ηγεσία του θεάτρου Οντεόν το 2012, με την επιθυμία να παρουσιάσει εκεί ένα "ευρωπαϊκό θέατρο", "στραμμένο στο μέλλον".

Ο διορισμός του είχε προκαλέσει, εκείνη την εποχή, σφοδρή αντιπαράθεση, εξαιτίας της μη ανανέωσης του συμβολαίου του ίδιου του προκατόχου του.

Ο τελευταίος κατευνάστηκε δεδομένου του καλλιτεχνικού απολογισμού του Λικ Μποντί στο Οντεόν και με τον διορισμό του στη θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Ο Λικ Μποντί, προς τον οποίο οι ηθοποιοί έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση, είχε ανεβάσει τις τελευταίες θεατρικές περιόδους πολλά έργα, τα οποία και έγιναν επιτυχίες.

 

Ενδεικτικά; Οι "Ψευδοεξομολογήσεις" του Μαριβό με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο "Ιβάνοφ" του Άντον Τσέχοφ –που επαναλαμβάνεται από τον Οκτώβριο– και ο "Ταρτούφος" του Μολιέρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα