Η πρώτη νίκη του Πούτιν στον πόλεμο

Η Τουρκία με την κατάρριψη του Su24 έδωσε όπως φαίνεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία στον Πούτιν να επιβάλει τους δικούς του όρους στην περιοχή. Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως μετά την συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ.

Ουσιαστικά μέσω ο Πούτιν επιθυμεί να βάλει στο παιχνίδι ξανά τον Άσαντ ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Οι δυτικοί και κυρίως οι Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούν αυτό το ενδεχόμενο, όμως ήδη το δυτικό μέτωπο έσπασε.

Το έσπασε η Γαλλία. Η Γάλλος υπουργός εξωτερικόν Λοράν Φαμπιούς μερικές μόνο ώρες μετά τη συνάντηση Πούτιν-Ολάντ δήλωσε στο δίκτυο RTL πως η Γαλλία θα δεχόταν συμμετοχή των δυνάμεων του Άσαντ σε επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

“Εμείς επιχειρούμε από αέρος, στο έδαφος δρουν ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, σουνιτικές δυνάμεις και γιατί όχι και ο στρατός του καθεστώτος”, είπε ο Φαμπιούς στο RTL.

Η δήλωση αυτή και ειδικά η συμμετοχή δυνάμεων του Άσαντ σε συντονισμένες επιχειρήσεις κατά του ISIS σημαίνει de facto αναγνώριση του καθεστώτος Άσαντ και μια τέτοια αναγνώριση είναι νίκη του Πούτιν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα