Ρώσος πιλότος: Δεν μας προειδοποίησαν πριν ανοίξουν πυρ

Ο Ρώσος συγκυβερνήτης του Su-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά, σε δηλώσεις του από τη ρωσική βάση στη Συρία υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος τους δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και πως δεν δόθηκε καμία προειδοποίηση, ούτε οπτική ούτε μέσω ασυρμάτου, πριν δεχτούν πυρά.

«Είναι αδύνατον να παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο τους, έστω και για ένα δευτερόλεπτο είπε ο Konstantin Murakhtin στο δίκτυο Rossiya 1, και πρόσθεσε «πετούσαμε σε ύψος 6.000 μέτρων με πολύ καλό καιρό και τα τη διάρκεια της πτήσεις είχα τον απόλυτο έλεγχο της πορείας μας».

«Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, ούτε μέσω ασυρμάτου, ούτε οπτική και γι’ αυτό δεν αλλάξαμε και την πορεία μας. Πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ του δικού μας βομβαρδιστικού Su-24 και των τουρκικών F-16. Aν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα μπορούσαν να πετάξουν δίπλα στα φτερά μας», συμπλήρωσε.

«Υπό αυτές τις συνθήκες ο πύραυλος χτύπησε το αεροσκάφος μας στο πίσω μέρος. Δεν έιχαμε χρόνο να κάνουμε ελιγμούς διαφυγής.»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα τουρκικό έγγραφο στον ΟΗΕ που δημοσίευσε το WikiLeaks, το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για  17 δευτερόλεπτα.

Ηχητικό από τις προειδοποιήσεις

Ηχητικό ντοκουμέντο από τις προειδοποιήσεις των Τούρκων πιλότων προς το ρωσικό αεροσκάφος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε αυτό, η φωνή ακούγεται να παρουσιάζεται ως πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, προειδοποιεί ότι πλησιάζουν στον τουρκικό εναέριο χώρο και ζητά την άμεση αλλαγή πορείας του ρωσικού Su-24.

Η γνησιότητα του υλικού δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα