Ραγδαίες εξελίξεις: Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό κομβόι στη Συρία. Βίντεο ντοκουμέντο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν από τον εναέριο βομβαρδισμό ενός τουρκικού κονβόι από ρωσικά μαχητικά, στην πόλη Αζάζ της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Anadolu", ο στόχος τους ήταν 20 φορτηγά που μετέφεραν τσιμέντο και σίδερο από την Τουρκία, ένα δρομολόγιο ρουτίνας.


Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τα φορτηγά που έχουν πάρει φωτιά.

"Οι ομάδες μας βοήθησαν να κατασβεστεί η πυρκαγιά… Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς", είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, στέλεχος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

 

 

Ο εργαζόμενος της ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατέγραψε τις σκηνές αρχικά κατήγγειλε ότι φαίνεται πως τα φορτηγά διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στοχοθετήθηκαν στους βομβαρδισμούς.

 

 

 

 

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκμένους μαχητές στις περιοχές Τζαμπάλ Άκραντ και Τζαμπάλ Τουρκμάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.

ΠΗΓΗ: Daily sabah

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα