Lubitz σε πρώην σύντροφό του: Όλος ο κόσμος θα μάθει το όνομά μου

Ο 28χρονος πιλότος που σύμφωνα με τους εισαγγελείς προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα και ότι όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του, υποστήριξε μια πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα η Μαρία Β., μια αεροσυνοδός 26 ετών που σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο Αντρέας Λούμπιτς, είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα της ήρθε στο νου μια φράση που είχε πει ο φίλος της: «Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου».

Σύμφωνα με τη Bild, η νεαρή γυναίκα που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη», πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς πέρσι. Η σχέση τους διήρκησε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον» να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.

«Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε 'Πέφτουμε' γιατί έβλεπε εφιάλτες»

Η Μαρία Β. υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε. Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε 'Πέφτουμε' γιατί έβλεπε εφιάλτες».

«Μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση», πρόσθεσε.

«Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν», συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας «ευγενικός και ανοιχτός» άνθρωπος στη δουλειά, «πολύ τρυφερός» στις ιδιωτικές σχέσεις του, «ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν' αγαπηθεί».

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Αντρέας Λούμπιτς είχε αποκρύψει από την εταιρεία ότι του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια για την Τρίτη, την ημέρα που συνετρίβη το αεροσκάφος στις Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 150 επιβαίνοντες σ' αυτό.

Τι αποκαλύπτει πιλότος για τον 28χρονο συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης

Στην μοιραία πτήση που το Airbus της Germanwings συνετρίβη με ταχύτητα 700 χιλιομέτρων στις γαλλικές Άλπεις, ο Andreas Lubitz έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται δεν ήταν η πρώτη φορά...

Ο 48χρονος πιλότος Φρανκ Βόιτον μιλώντας σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε: «Τον θυμάμαι πολύ καλά. Όταν πετούσα μαζί του, υπήρξαν περιπτώσεις που άφησα την θέση μου για να πάω στην τουαλέτα».

«Μου μιλούσε για την εκπαίδευσή του αλλά και για το πόσο χαρούμενος ήταν. Μου έλεγε πόσο πολύ ήθελε να γίνει κυβερνήτης. Ήταν κυρίαρχος στο πιλοτήριο, τα είχε όλα υπό έλεγχο. Γι' αυτό και τον άφησα μόνο του στο κόκπιτ», δήλωσε ο Βόιτον.

«Είμαι περήφανος που είμαι πιλότος. Οι επιβάτες και το πλήρωμα μου εμπιστεύονται την ζωή τους. Και τώρα, λόγω της ακατανόητης πράξης αυτού του ανθρώπου, αυτή η εμπιστοσύνη χάθηκε και θα πρέπει να χτιστεί ξανά», καταλήγει ο 48χρονος πιλότος.

Στο σπίτι του Andreas Lubitz στο Ντίσελντορφ, οι έρευνες έφεραν στο φως σοκαριστικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο 28χρονος απέκρυψε από τους εργοδότες του την ασθένειά του, καθώς βρέθηκε ένα σκισμένο χαρτί γιατρού που του παρείχε άδεια την ημέρα του δυστυχήματος.

Από την πλευρά της, η Germanwings ανέφερε ότι δεν παρέλαβε ποτέ από τον συγκυβερνήτη ένα τέτοιο χαρτί.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα