Telegraph: Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα της Ελλάδας

Τα δύο... νέα χαρτονομίσματα της Ελλάδας, ένα των 50 δραχμών και ένα των 200, παρουσιάζει σε άρθρο του ένας από τους πλέον έγκριτους Βρετανούς δημοσιογράφους στην Telegraph.

Ο Άμπροους Έβανς Πρίτσαρντ... παρουσιάζει το νέο χαρτονόμισμα των 50 δραχμών, το οποίο θα είναι πράσινο και θα φέρει τη φωτογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη “του Μαρξιστή φιλοσόφου, που ήταν ορκισμένος πολέμιος της ιδιωτικοποίησης” και το δεύτερο, θα είναι των 200 ευρώ, χρώματος πορτοκαλί και θα απεικονίζει τον Οδυσσέα Ελύτη.

Το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα θα είναι αυτό των 10.000 δραχμών, σημειώνει με χιουμοριστική διάθεση ο αρθρογράφος, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο υπερπληθωρισμός και να μην προκληθεί μεγαλύτερο σοκ στην χρεωμένη Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει βέβαια ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν σενάρια κινηματογραφικής και γραφιστικής έμπνευσης που επί του παρόντος έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον Πρίτσαρντ, μέσα σε αυτό το αστείο, υπάρχει και μια κάποια δόση αλήθειας από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει μια προσωρινή «κατάπαυση του πυρός» με τους πιστωτές της που πηγαίνει μέχρι τον Ιούνιο και έχει παραπέρα.

«Κάθε πλευρά έχει συμφωνήσει με κυνισμό να εξαπατάει την άλλη, γνωρίζοντας πως αυτή η ενδιάμεση συμφωνία αποφεύγει την αληθινή φύση της κρίσης στην Ελλάδα και δεν μπορεί να γεφυρώσει το τεράστιο πολιτικό χάσμα». Και σημειώνει πως αμφότεροι κέρδισαν χρόνο, αλλά όχι αρκετό.

newsit

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα