Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης η Νέα Υόρκη από τη χιονοθύελλα

Χιονοθύελλα -«τέρας» χτυπά τη Νέα Υόρκη, Οι αρχές προειδοποίησαν πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι έτοιμη για το χειρότερο. Περισσότερες από 2.009 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα από και προς τις ΗΠΑ, όπου υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε 271 πτήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε ο ιστότοπος Flightaware.

 

Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 45 έως 60 εκατοστά από τη Νέα Υόρκη ως τη Βοστόνη, και τα 80 εκατοστά στις ανατολικές περιοχές της Μασαχουσέτης. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με το NWS.

 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προειδοποίησε χθες για την άφιξη αυτού του κύματος κακοκαιρίας που ίσως να πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες χιονοθύελλες της ιστορίας στην πόλη».

 

Στη Νέα Υόρκη αναμένεται να πέσουν 60 και 90 εκατοστά χιονιού, διευκρίνισε. «Προετοιμαστείτε να ζήσετε κάτι το χειρότερο απ’ όσα μέχρι στιγμής έχουμε δει» επέμεινε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση στους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

 

 

 

 

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα