Πυροβόλησε τη σύντροφό του και σκότωσε δύο αστυνομικούς

Νέα στοιχεία έδωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι αρχές της Νέας Υόρκης σχετικά με τη δολοφονία δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν από πυρά ενός ένοπλου άνδρα. Ο 28χρονος δράστης, ο οποίος αυτοκτόνησε αναγνωρίστηκε και όπως προκύπτει από την έρευνα, είχε νωρίτερα πυροβολήσει τη σύντροφό του.

Πιο αναλυτικά, ο Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εχθρικά μηνύματα κατά της αστυνομίας, αναγνωρίστηκε ως ο δράστης που πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο δύο αστυνομικούς, ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ο 28χρονος στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

«Απλά δολοφονήθηκαν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον δήμαρχο της πολιτείας, Μπιλ ντε Μπλάζιο, από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν τα θύματα της επίθεσης.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο 28χρονος πλησίασε το περιπολικό από την πλευρά του συνοδηγού και άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με ένα ημιαυτόματο όπλο που είχε στην κατοχή του. Στη συνέχεια διέφυγε προς ένα κοντινό σταθμό του μετρό όπου έστρεψε το όπλο προς το κεφάλι του και αυτοκτόνησε.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μπρίσλεϊ είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την σύντροφό του στη Βαλτιμόρη της πολιτείας Μέριλαντ, προτού ταξιδέψει στο Μπρούκλιν όπου είχε διασυνδέσεις, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εμφανή ένδειξη ότι οι δολοφονίες των αστυνομικών συνδέονται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Επικαλούμενο αστυνομική πηγή, το δίκτυο NBC ανέφερε ότι ο δράστης πιθανόν αναζητούσε εκδίκηση κατά της αστυνομίας, αφού είχε αναρτήσει ένα απειλητικό μήνυμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα