Αυστραλία: Φρίκη, μαζική σφαγή οκτώ παιδιών

Σοκ και φρίκη στην Αυστραλία με την σφαγή οκτώ αθώων παιδιών. Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία  Κέρνς στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας και όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις αναφορές τα περισσότερα από τα παιδιά -ηλικίας από 18 μηνών έως 15 χρόνων,μαχαιρώθηκαν μεχρι θανάτου, πρόκειται για αδέλφια η μητέρα βρίσκεται βαριά τραυματισμένη.

Η 34χρονη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Μια γυναίκα, η Λίζα Ταιντέι, ανέφερε ότι είναι εξαδέλφη της τραυματισμένης γυναίκας και πως τα θύματα είναι όλα παιδιά της. Ενα ακόμη παιδί της, 20 χρονών, επισκέφθηκε το σπίτι και βρήκε τη γυναίκα τραυματισμένη και όλα τα μικρότερα αδέλφια του νεκρά.

«Θα πάω να τον συναντήσω τώρα διότι χρειάζεται βοήθεια και στήριξη» ανέφερε η Ταιντέι. «Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια… Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί», συμπλήρωσε.


"Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί η κοινή γνώμη... Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κάτι άλλο πέραν του συγκεκριμένου περιστατικού (...) θα εξετάσουμε κάθε ενδεχόμενο πριν την ολοκλήρωση της έρευνας" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής Μπρούνο Άσνικαρ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ο δράστης όταν πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε καφέ του Σίδνεϊ για να ελευθερώσουν δεκάδες ομήρους που κρατούνταν από έναν ισλαμιστή υπό την απειλή όπλου περίπου για 16 ώρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα