Σάλος με ντοκιμαντέρ: Με λένε Εντι και με έλκουν 4χρονα κορίτσια

Με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4, όπου ένας άνδρας παραδέχεται την έλξη που αισθάνεται για ανήλικα κορίτσια... πολλά είναι τα ερωτήματα που καλείται να δώσει η βρετανική κοινωνία.

Και μόνο η προαναγγελία του εν λόγω επεισοδίου προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και διεθνή κατακραυγή, χωρίς να λείπουν και οργανώσεις, σαν την NSPCC που εξήρε το πρόγραμμα καθώς όπως τονίζει ρίχνει φως σε όλα αυτά που «δημιουργούν» έναν παιδόφιλο.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο παιδόφιλος της διπλανής πόρτας», η εκπομπή παρουσίασε τη ζωή ενός 39χρονου άνδρα με το όνομα Έντι, ο οποίος παραδέχεται μπροστά στην κάμερα ότι έλκεται από τετράχρονα κορίτσι, αρνούμενος ωστόσο κατηγορηματικά ότι έχει κάνει πράξη αυτήν του την παρόρμηση.

«Δεν είμαι μόνο αυτό, αλλά αυτό κατά ένα μεγάλο ποσοστό με καθορίζει. Θα προτιμούσα να μην έχω αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις ορμές, αλλά τις έχω και είναι κάτι δύσκολο. Με έλκουν παιδιά ηλικίας τεσσάρων, πέντε, έξι ετών. Πολλοί άνθρωποι αυτόματα πιστεύουν ότι επειδή αισθάνομαι έτσι, τότε πιθανότατα θα κακοποιήσω και κάποιο παιδί. Σίγουρα δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο», ακούγεται να λέει ο Εντι ο οποίος δικαιολογεί την απόφασή του να αποκαλύψει το πρόσωπό του λέγοντας πως ένας άνθρωπος δεν πρέπει να δαιμονοποιείται για τις ορμές του αλλά για τις πράξεις του.

«Οι άνθρωποι πιθανότατα θα πουν ''γιατί αυτός ο τύπος δεν είναι κλειδωμένος κάπου;". Προτιμούν να προσβάλλουν παρά να βοηθούν. Αν δεν υπάρχει, όμως, αυτή η βοήθεια, εάν δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν μπροστά και να πουν ''κοιτάξτε, έχω ένα πρόβλημα, χρειάζομαι βοήθεια'', τότε τι θα αλλάξει; Ετσι δεν αλλάζει τίποτα», συμπλήρωσε ο 39χρονος ο οποίος συμμετέχει σε ομάδα που βοηθά παιδόφιλους να ελέγχουν τις ορμές τους.

Πέρα από τη μαρτυρία του Έντι, το ντοκιμαντέρ φιλοξενεί και τον 49χρονο Ιαν Μακ Φέιντεν ο οποίος επίσης μπροστά στην κάμερα εξιστορεί την κακοποίησή του από έναν δάσκαλό του όταν ήταν μικρός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα