Φέργκιουσον: Χάος και επεισόδια, ένας νεκρός και τραυματίες

Εκτεταμένα επεισόδια στο Φέργκιουσον. Ωστόσο θρίλερ εξελίσσεται  με νεκρό άνδρα που  βρέθηκε  σε αυτοκίνητο πολύ κοντά στο σημείο, όπου είχε δολοφονηθεί από αστυνομικό ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την αστυνομία το θύμα είχε πυροβοληθεί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να σχετίζουν το φόνο με τα επεισόδια για το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου από πυρά αστυνομικού.

Τουλάχιστον 13 άτομα έχουν τραυματιστεί κατά τα επεισόδια της Δευτέρας και της Τρίτης.

Η ανακοίνωση της απόφασης να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού που είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν μέσα σε περιπολικό πυροδότησε πυρά από αυτόματα όπλα, πυρπολήσεις κτιρίων και οχημάτων και λεηλασίες.

Το σώμα των ενόρκων υπερασπίστηκε την απόφασή του, λέγοντας πως «πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις φαντασίες» ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε να καλέσει τους κατοίκους να «αντιδράσουν ειρηνικά» στην απόφαση.

Χρειάστηκε ελάχιστη ώρα για να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια στην ίδια την πόλη και μερικές ώρες για να επεκταθούν οι διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Εξήντα ένας άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια των ταραχών που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στα προάστια του Σεντ Λούις. Οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων κυμαίνονται από παράνομη συγκέντρωση μέχρι εμπρησμό και διάρρηξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα