Ταραχές στο Φέργκιουσον: 61 συλλήψεις από την αστυνομία

Σε 61 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σεντ Λούις, στη διάρκεια των ταραχών, έπειτα από την απόφαση σώματος ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού ο οποίος τον Αύγουστο πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο μαύρο έφηβο.

Οι κατηγορίες σε βάος των συλληφθέντων κυμαίνονται από παράνομη συγκέντρωση μέχρι εμπρησμό και διάρρηξη. Στη διάρκεια της νύχτας, οργισμένα πλήθη πυρπόλησαν κτίρια και αυτοκίνητα και λεηλάτησαν επιχειρήσεις, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης. Ταραχές σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Σιάτλ, το Λος Άντζελες, το Όκλαντ, και την Ουάσινγκτον.

Μολονότι δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεντ Λούις Τζον Μπέλμαρ δήλωσε πως οι ταραχές που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας και νωρίς σήμερα το πρωί ήταν "πολύ χειρότερες" από τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει αμέσως μετά τον πυροβολισμό του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου.

Δώδεκα κτίρια στο Φέργκιουσον πυρπολήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών, δήλωσε ο Μπέλμαρ. Τα σχολεία στο Φέργκιουσον και τις γύρω μικρότερες πόλεις ανακοίνωσαν πως δεν θα ανοίξουν σήμερα. Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να διαδηλώσουν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στο Κλέιτον του Μιζούρι όπου συνεδρίασε το σώμα των ενόρκων.

Πηγή: enikos.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα