Βραζιλία: Έξι νεκροί την ημέρα από πυρά αστυνομικών

Από το 2008 έως και το 2013, η Αστυνομία της Βραζιλίας έχει πυροβολήσει θανάσιμα 11.000 άτομα, σύμφωνα με έρευνα της NGO. Ένα νούμερο που αντιστοιχεί σε έξι θανάτους την ημέρα από πυρά αστυνομικών.

Η μελέτη της βραζιλιάνικης ομάδας κοινωνικής ασφάλειας, NGO, αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας έχουν σκοτώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Independent, το αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη βραζιλιάνικο φόρουμ κοινωνικής ασφάλειας που εδρεύει στο Σάο Πάολο, πως το νούμερο αυτό είναι αντίστοιχο με τους θανάτους που κατεγράφησαν στις ΗΠΑ από το 2009 τα τελευταία 30 χρόνια, όπου οι ΗΠΑ έχουν περισσότερο πληθυσμό από τη Βραζιλία.

Οι στατιστικές αυτές έρχονται στη δημοσιότητα μία μόλις εβδομάδα μετά από μία αστυνομική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα πολίτες στη βόρεια πόλη του Μπελέμ.

Το ζήτημα της «αστυνομικής εκτέλεσης» ήταν το κυρίως -και καθημερινό- θέμα, σύμφωνα με τον Μπρούνο Παές Μάνσο του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο στο τμήμα της Μελέτης της Εγκληματικότητας. Την χαρακτήρισε «μία πρακτική, η οποία σπάνια διερευνάται».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα