Έπαιρνε μία... ασπιρίνη κάθε μέρα και έκανε μωρό

Είχε διαγνωστεί με σύνδρομο, που προκαλούσε αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος και αποβολή - Ξόδεψε περισσότερα από 19.000 ευρώ για τη θεραπεία γονιμότητας, ενώ απέβαλε δύο φορές

Η 34χρονη Sarah Broadfield, μετά από μία δεκαετία αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης και δύο αποβολές, είχε αποκλείσει το γεγονός πως θα γίνει μια μέρα μητέρα. Όμως, το θαύμα έγινε: Έμεινε -ξανά- έγκυος. Έπαιρνε κάθε μέρα μια ασπιρίνη της εγκυμοσύνης της. Και μετά από εννέα μήνες αντίκρυσε το γιο της!

Η 34χρονη ξόδεψε περισσότερα από 19.000 ευρώ για τη θεραπεία γονιμότητας στην οποία υποβλήθηκε, ενώ οι δύο αποβολές την άφησαν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αλλά όταν έμεινε έγκυος και πάλι το Νοέμβριο του περασμένου έτους, άρχισε τη λήψη δύο δισκιών ασπιρίνης σε καθημερινή βάση, επειδή οι γιατροί της είπαν πως στο παρελθόν απέβαλε απειδή το αίμα της ήταν πολύ «κολλώδες».


Στο παρελθόν είχε διαγνωστεί με κάποιο σύνδρομο, που προκαλούσε αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος και αποβολή. Ωστόσο, η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση του αίματος.

Η 34χρονη είχε παντρυτεί τον 36χρονο σύζυγό της, στην Αγγλία, το 2006, με την ελπίδα να αποκτήσουν παιδιά. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια προσπάθειες, δεν τα κατέφεραν. Μετά από δύο αποβολές, είδαν τα χρήματά τους -ακόμα και αυτά που είχαν δανειστεί από τους γονείς τους- να τελειώνουν και την απελπισία να αντικαθιστά τις ελπίδες τους.

Όταν διαγνώστηκε με το σύνδρομο που κόστιζε στην ίδια και το σύντροφό της την απόκτηση ενός παιδιού, οι γιατροί τη συμβούλευσαν να λαμβάνει δύο δισκία ασπιρίνης την ημέρα, ώστε να αραιώνει το αίμα της και να αποκλείεται το ενδεχόμενο θρόμβωσης. Έτσι, προχώρησαν σε μια τρίτη εξωσωματική γονιμοποίηση, με ωάρια που είχαν καταψύξει στο παρελθόν.

Η προσπάθεια πέτυχε, με την Sarah να κυοφορεί δίδυμα. Έξι εβδομάδες μετά, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το ένα μωρό δεν αναπτυσσόταν σωστά, σε αντίθεση με το δεύτερο, που τελικά κατάφερε να γεννηθεί υγιέστατο.

Τελικά, ο γιος της Alfie, είδε το φως του κόσμου τον Αύγουστο του 2014, ζυγίζοντας μάλιστα 3,5 κιλά!

«Για εμάς, η ασπιρίνη ήταν μια... σύγχρονη μαγεία και κρατάμε πάντα ένα κουτί στο ντουλάπι μας» δηλώνει η ευτυχισμένη μητέρα...

 

Πηγή Tromaktiko

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα