Εμπολα: Η Χίκοξ έφυγε από την καραντίνα για να κάνει ποδήλατο

Σφοδρή κριτική στον τρόπο αντιμετώπισής της από τις αμερικανικές αρχές εξαπέλυσε νοσοκόμα που επέστρεψε στις ΗΠΑ, έχοντας φροντίσει στη Σιέρα Λεόνε ασθενείς με Εμπολα. Η Κέισι Χίκοξ, η οποία τέθηκε σε υποχρεωτική καραντίνα για 21 ημέρες, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αρνητικά, έγραψε ένα καταγγελτικό άρθρο από το νοσοκομείο του Νιού Τζέρσι, όπου βρίσκεται.ές εξαπέλυσε νοσοκόμα που επέστρεψε στις ΗΠΑ, έχοντας φροντίσει στη Σιέρα Λεόνε ασθενείς με Εμπολα. Η Κέισι Χίκοξ, που τέθηκε σε υποχρεωτική καραντίνα για τρεις εβδομάδες, έκανε λόγο για «φρενίτιδα ανοργανωσιάς» και κατήγγειλε ότι της συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν «εγκληματίας».

Η νοσηλεύτρια τέθηκε σε υποχρεωτική καραντίνα βάσει των νέων κανονισμών που ισχύουν στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ από την Παρασκευή.

Αφού εξέφρασε δημοσίως την οργή της η Κέισι Χίκοξ, με το που έφτασε  στο Νιου Τζέρσεϊ,  το «έκασε» από την απομόνωση  με το ποδήλατό της!

Η Χίκοξ αψήφησε τις εντολές των αμερικανικών αρχών και αφού επέστρεψε στο σπίτι της στο Μέιν, έπειτα από την επιστροφή της από την μονάδα απομόνωσης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νιούαρκ, έφυγε από την καραντίνα για μια βόλτα με το ποδήλατό της.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε καραντίνα διότι δεν έχει εμφανίσει τα συμπτώματα του Έμπολα και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για τον ιό, βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, οι αρχές έκριναν ότι έπρεπε να τεθεί υπό παρακολούθηση και να μην έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους, εντολές που η νοσοκόμα παραβίασε, προκαλώντας σήμερα την οργή των συμπολιτών της, με τις αρχές του Μέιν να απειλούν τώρα να κινηθούν δικαστικά, προκειμένου να ληφθούν ακόμη πιο ακραία μέτρα για την απομόνωσή της!

Πηγή: sknews.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα