Αυτό είναι το πρώτο tweet της βασίλισσας Ελισάβετ

Σε μια ιστορική στιγμή για τη σχέση της βρετανικής μοναρχίας με τον κόσμο του Διαδικτύου, η βασίλισσα Ελισάβετ δημοσίευσε το πρώτο της tweet από τον λογαριασμό του βρετανικού θρόνου.

Η δημοσίευση έγινε στις 11:35 το πρωί, ώρα Λονδίνου, σε 724.000 ακολούθους του λογαριασμού @BritishMonarchy στο Twitter.

Και φυσικά δεν αρκέστηκε σε ένα tweet αλλά ανέβασε και  φωτογραφίες της από τα εγκαίνια της νέας έκθεσης για την τεχνολογία στις επικοινωνίες στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου.





H Ελισάβετ στάθηκε μπροστά από ένα τάμπλετ στο μουσείο και μπροστά σε περίπου 600 επισκέπτες, αφού έβγαλε ένα από τα λευκά της γάντια για να μπορέσει να αγγίξει την οθόνη, έγραψε:

«Είναι χαρά μου να ανοίγω την έκθεση για την Εποχή της Πληροφορίας σήμερα στο @ScienceMuseum και ελπίζω οι επισκέπτες να την απολαύσουν. Elizabeth R.»
Το γράμμα R σημαίνει Regina (βασίλισσα).



Μισή ώρα μετά τη δημοσίευσή του το μήνυμα αυτό προωθήθηκε 3.000 και πλέον φορές και πολλοί χρήστες «καλωσόρισαν» τη βασίλισσα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.Ο λογαριασμός μετρά πάνω από 727.000 ακολούθους.


Το 1976 η Ελισάβετ ήταν η πρώτη μονάρχης που έστειλε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μία στρατιωτική βάση που είχε επισκεφθεί, σε μια εποχή που ακόμη το Διαδίκτυο βρισκόταν στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα