Είδε σε όνειρο τον κατακλυσμό και έφτιαξε .....

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποιο όνειρο μπορεί να βγει αληθινό, φρόνιμο είναι να «πιάνεις το υπονοούμενο» και να είσαι προνοητικός. Κάπως έτσι φαίνεται ότι έδρασε ο Ολλανδός Γιόχαν Χούιμπερς όταν είδε στον ύπνο του ότι πλημμύρισε από κατακλυσμό μεγάλο τμήμα της πατρίδας του.

Την επόμενη μέρα, όπως αναφέρει η Espresso, αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο Νώε και να κατασκευάσει μια νέα κιβωτό, καρμπόν της παλιάς. Το 2007 ολοκλήρωσε την κατασκευή της «μικρής» έκδοσης, ενώ πριν από δύο χρόνια τελείωσε και τη «μεγάλη», η οποία θεωρείται πανομοιότυπη με την ορίτζιναλ, χωράει όλα τα ζώα, αλλά και αρκετούς επισκέπτες, που πληρώνουν έως 12,5 ευρώ για να δουν από κοντά την αναβίωση της ιστορίας.

Κι όσο πάει,σύμφωνα με την Espresso, ο Χούιμπερς εμπλουτίζει τις παροχές, ώστε να εξαργυρώνει ακόμα πιο ακριβά το όνειρο που είχε δει το 1992.

«Ονειρεύτηκα ότι ένα τμήμα της Ολλανδίας είχε πλημμυρίσει. Κι όταν ξύπνησα την επόμενη μέρα, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω μια κιβωτό του Νώε» εξηγεί ο Ολλανδός εργολάβος, ο οποίος άρχισε να διαβάζει εντατικά όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες για την Κιβωτό και αφού πειραματίστηκε με μια μικρή έκδοση, προχώρησε και στην πιστή αντιγραφή της αυθεντικής, τουλάχιστον σε επίπεδο διαστάσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκε στη Βίβλο.

Είδε σε όνειρο τον κατακλυσμό και έφτιαξε μια τεράστια κιβωτό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα