Η πρώτη νύχτα του Πιστόριους στις φυλακές και οι απειλές

Τις βαριές πόρτες της φυλακής πέρασε πλέον ο Όσκαρ Πιστόριους, μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο για τη δολοφονία της φίλη του Ρίβα Στίνκαμπ. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, η πρώτη νύχτα στο κελί έκρυβε κάποια απρόοπτα που έχουν να κάνουν με την αναγνωρισιμότητά του.

Συγκεκριμένα αρκετοί τρόφιμοι ενοχλήθηκαν από την περιρρέουσα φημολογία ότι ο Πιστόριους θα τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους φύλακες, λόγω του γεγονότος ότι είναι γνωστός. Ήδη ένας διαβόητος αρχηγός συμμορίας που δρα εντός της φυλακής, διέδωσε πως ο Πιστόριους θα τιμωρηθεί από μέλη της συμμορίας του αν διαπιστωθεί ότι χρήζει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Κατά τα λοιπά ο χρυσός Παραολυμπιονίκης φόρεσε την κλασική πορτοκαλί στολή των κρατουμένων στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατάφερε να κοιμηθεί κάποιες ώρες, παρά τις απειλές που δέχθηκε. Επί του παρόντος διανύει ένα χρονικό διάστημα «συνολικής αξιολόγησης των αναγκών» του και ένα πρόγραμμα προσανατολισμού, προκειμένου να ενημερωθεί αργότερα για τους αυστηρούς κανονισμούς των φυλακών.

Το γεγονός ότι βρίσκεται στην ομάδα «Β» των φυλακών λόγω αναπηρίας, του δίνει το δικαίωμα να δέχεται δύο επισκέψεις την εβδομάδα χωρίς σωματική επαφή και χωρίς να ξεπεράσει τις 45 επισκέψεις ετησίως ενώ μπορεί να έχει στο κελί του προσωπικές φωτογραφίες.

Αφού υπηρετήσει έξι μήνες ως κρατούμενος της ομάδας «Β» και αποδείξει ότι είναι συνεργάσιμος , μπορεί να μεταφερθεί στην ομάδα «Α» όπου θα είναι σε θέση να δέχεται περισσότερες επισκέψεις ενώ θα μπορεί να πίνει αναψυκτικά και να τρώει... σοκολάτα.

Σημειώνεται ότι ο Πιστόριους, τιμωρίθηκε με πενταετή ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμ, αλλά ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος σε μόλις δέκα μήνες.
Οι γονείς της Ρίβα, ενώ αρχικά δήλωσαν πως είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση, πράγμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, στη συνέχεια αναγκάστηκαν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους, λέγοντας πως δεν νιώθουν ότι αποδώθηκε δικαιοσύνη αλλά παρόλα αυτά πρέπει να αποδεκτούν την απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα