Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη

«Η Ευρώπη πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση», τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο οποίος πήρε χθες την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναλαμβάνει τα καθήκοντα της την 1η Νοεμβρίου, επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την επιδίωξη να εγκριθεί πριν το τέλος του χρόνου πακέτο 300 δισ ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Η απάντηση του προέδρου της Κομισιόν στο ερώτημα ποιες είναι οι προσδοκίες του για τη νέα Επιτροπή και ποιο το μήνυμά του προς την Ελλάδα, είναι:

«Αναμένω ασφαλώς ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε τα κράτη-μέλη ότι η διαβούλευση για τους εθνικούς προϋπολογισμούς πρέπει να συνεχισθεί –αυτό αποτελεί μια αναγκαιότητα– αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα βρούμε έναν τρόπο να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Γι αυτό υπέβαλα την πρότασή μου προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ, προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να εγκρίνει πριν από το τέλος του χρόνου το πακέτο επενδύσεων 300 δισ ευρώ, διότι όσο κι αν είναι σημαντική αυτή η διαβούλευση, ακόμη πιο σημαντική είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα