Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του Όσκαρ Πιστόριους

Η ημέρα που θα καθορίσει τη ζωή και το μέλλον του Όσκαρ Πιστόριους έφτασε καθώς ο παραολυμπιονίκης θα ακούσει σήμερα την ποινή που θα του επιβληθεί από την νοτιοαφρικανή δικαστή Θοκοζίλε Μασίπα για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 13 Φεβρουαρίου του 2013.

Οι Eισαγγελικές Αρχές της Νοτίου Αφρικής ζήτησαν να περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ωστόσο, ο Μπάρι Ρουξ, ο συνήγορος του αθλητή, ζήτησε να μην πάει φυλακή ο πελάτης του με το αιτιολογικό ότι όταν πυροβόλησε την Στένκαμπ, θεωρούσε ότι ένας διαρρήκτης απειλούσε τη ζωή τους.

Μάλιστα, επικαλέστηκε ακόμη και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είναι αρκετά νέος -27 ετών- και ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Πάντως, την Δευτέρα, σε συνέντευξή της στη Daily Mail, η 49χρονη αδελφή της Ρίβα, Σιμόν Κάουμπερν, ζήτησε να φυλακιστεί για 20 χρόνια ο Πιστόριους, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της ότι η δικαστής της Νοτίου Αφρικής θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ακριβοπληρωμένη νομική ομάδα του αθλητή.

Πρόσφατα, μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του «blade runner» υποστήριξαν ότι επειδή ο πελάτης τους φέρει δύο τεχνητά μέλη, δεν θα μπορούσε να παραμένει φυλακισμένος σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα και αντί για την φυλακή πρότειναν τον κατ' οίκον περιορισμό και την προσφορά κοινωνικής εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, που επισείει ποινές από κοινωφελή εργασία ως και κάθειρξη 15 ετών. Αθωώθηκε, ωστόσο, για τις βαρύτερες κατηγορίες του φόνου εκ προθέσεως, που σήμαιναν μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα