Γέννησε έξω από νοσοκομείο γιατί την πέταξαν έξω. Βίντεο

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που δείχνει μια έγκυο γυναίκα στην Αίγυπτο να γεννάει στο πεζοδρόμιο ενός νοσοκομείου, ενώ γύρω της ουρλιάζουν έξαλλοι συγγενείς και οργισμένοι πολίτες.

Ο σύζυγος της γυναίκας, ο Άχμεντ Μούσα Άμπντελ Φάταχ, δήλωσε στον ιστότοπο της εφημερίδας Αλ Αχράμ ότι το προσωπικό του νοσοκομείου τους έδιωξε, λέγοντάς τους ότι ο μοναδικός γιατρός δεν ευκαιρούσε να βοηθήσει την εγκυμονούσα επειδή εκείνη την ώρα έκανε καισαρική σε μια άλλη γυναίκα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και σε διάφορους ειδησεογραφικούς ιστότοπους, διακρίνεται η γυναίκα, καλυμμένη με τη μαντίλα της και με ένα σεντόνι, να γεννάει ξαπλωμένη στο δρόμο, έξω από το Δημόσιο Νοσοκομείο Καφρ αλ Ντάουαρ, στο Δέλτα του Νείλου. Λίγο αργότερα δύο νοσοκόμες βγαίνουν τρέχοντας από το κτίριο, σκύβουν κάτω από το σεντόνι και επανεμφανίζονται κρατώντας ένα μωρό, τυλιγμένο σε μια ροζ κουβέρτα.

Ο Άμπντελ Φάταχ είπε στην εφημερίδα ότι το προσωπικό του νοσοκομείου συμβούλευσε τον ίδιο και τη γυναίκα του να πάνε στην Αλεξάνδρεια, που απέχει 30 χιλιόμετρα από το Καφρ αλ Ντάουαρ. Όταν εκείνοι επέμειναν να τους παραχωρηθεί ένα ασθενοφόρο, οι φύλακες ασφαλείας απομάκρυναν την έγκυο από το κτίριο. Η γυναίκα γέννησε στον δρόμο, ενώ περίμενε το ταξί που θα την μετέφερε.

Στο βίντεο, που προφανώς τραβήχτηκε από το κινητό τηλέφωνο κάποιου περαστικού, φαίνεται ξαπλωμένη, σε απόσταση λίγων μέτρων από την είσοδο του νοσοκομείου. Γύρω της υπάρχουν αρκετές γυναίκες που προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, καθώς επίσης και ο σύζυγός της και πολλοί περαστικοί.

Λίγο αργότερα η γυναίκα μεταφέρεται μέσα στο νοσοκομείο με φορείο, ενώ το πλήθος διαλύεται.

Μετά το σάλο που ξέσπασε με την προβολή του ερασιτεχνικού βίντεο, ο διευθυντής του νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ο υπουργός Υγείας της επαρχίας διέταξε άμεση έρευνα για την υπόθεση.

Το νοσοκομείο από την πλευρά του υποστήριξε ότι το προσωπικό ήταν έτοιμο και πρόθυμο να βοηθήσει στη γέννα και ότι το βίντεο αυτό ήταν ένα τέχνασμα της οικογένειας της γυναίκας που ήθελε να δυσφημίσει το ίδρυμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα