FBI: Οι ισλαμιστές ετοιμάζουν "χτύπημα" στις ΗΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πλέον εκφράζονται φόβοι ακόμη και για επίθεση στο εσωτερικό της χώρας από ακραίους ισλαμιστές. «Τουλάχιστον δώδεκα Αμερικανοί πολεμούν για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία» διαμηνύει ο επικεφαλής του FBI.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ, μιλώντας στην εκπομπή “60 Minutes” του CBS, ανέφερε ότι γνωρίζει περισσότερους από δέκα Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι πλέον μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι υπάρχει η πιθανότητα να είναι και περισσότεροι. Τόνισε μάλιστα ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να τους εντοπίσει σε περίπτωση που επιστρέψουν στις ΗΠΑ.



«Όταν ένας πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών με αμερικανικό διαβατήριο θελήσει να επιστρέψει στην χώρα, θα τον παρακολουθούμε προσεκτικά», ανέφερε ο Κόμεϊ.

Η οργάνωση Khorasan

Κάνοντας ειδική αναφορά στην τρομοκρατική οργάνωση Khorasan - η οποία έχει έδρα την Συρία και είχε γίνει στόχος των αμερικανικών επιδρομών τον περασμένο μήνα – ο επικεφαλής του FBI είπε ότι βασικός της στόχος είναι να βλάψει τις ΗΠΑ.

«Η Khorasan προσπαθούσε - και ενδέχεται να προσπαθεί ακόμη – να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα θέλει να προχωρήσει σε πράξεις πολύ σύντομα. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα υπάρξει επίθεση αύριο ή σε κάποιες εβδομάδες από τώρα. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και να εργαζόμαστε σαν να ετοιμαζόμαστε για επίθεση αύριο», είπε ο Τζέιμς Κόμεϊ.

Η οργάνωση Khorasan έχει χαρακτηριστεί από στελέχη των μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ ως μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς διαθέτουν τα μέσα για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα ακόμη και σε αμερικανικό έδαφος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα