Πέθανε από λευχαιμία το κορίτσι που είχε φωτογραφηθεί με τη Νταϊάνα

Ιούλιος του 1997. Η μικρή Χόλι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Βόρειου Λονδίνου. Η 5χρονη τότε Χόλι Ρόμπινσον Μαρς, η οποία έπασχε από καρκίνο, είχε την χαρά να συναντήσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, λίγο πριν το τραγικό τροχαίο που της στέρησε τη ζωή.

Η Λέιντι Ντι την πήρε στην αγκαλιά της, ενώ οι φωτογραφίες τους έκαναν τον γύρο του κόσμου, καθώς θεωρήθηκε η τελευταία επίσημη εμφάνιση της πριγκίπισσας πριν σκοτωθεί.

Η Χόλι μπορεί να κατάφερε να νικήσει ως παιδί τον καρκίνο, αλλά η λευχαιμία επέστρεψε 16 χρόνια μετά. Το κορίτσι έσβησε σε ηλικία 21 ετών.

«Η Νταϊάνα πήρε την Χόλι και την έβαλε στην αγκαλιά της. Η Χόλι ήταν πολύ βαρύτερη από ότι περίμενε και είπε "Θεέ μου, θα ζυγίζεις έναν τόνο". Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Χόλι γελάει στη φωτογραφία» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του κοριτσιού, Κλερ Ρόμπινσον, στην εφημερίδα “The Times” και πρόσθεσε:

«Η Χόλι θυμόταν ότι συνάντησε την πριγκίπισσα αλλά δε θυμόταν λεπτομέρειες και γενικά δεν ανέφερε ποτέ το περιστατικό, επειδή δεν ήθελε να είναι διαφορετική για όλους τους άλλους».

Μάλιστα, η κοπέλα εμπνεύστηκε από την πριγκίπισσα και θέλησε να βοηθήσει τους άλλους σπουδάζοντας για τη φροντίδα των παιδιών. Από τα 16 της χρόνια είχε μια δουλειά μερικής απασχόλησης με το Kids Can Achieve, μια οργάνωση που παρέχει στήριξη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Εξακολουθούσε να εργάζεται εκεί, όταν, στα 21 γενέθλιά της, έμαθε ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει. Ο αδελφός της θα γινόταν δότης του μυελού των οστών, όμως η Χόλι αρρώστησε σοβαρά από την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.

1412246858187_Image_galleryImage_Hollie_Robinson_Marsh_Dia.JPG

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα