Χτύπησε το κουδούνι και λίγο μετά χτύπησε ο θάνατος

Σήμερα Τετάρτη 01/10/2014 σε μια συνοικία κατ΄εξοχήν αλαουιτών στη Χομς της Συρίας που πρόσφατα απελευθερώθηκε από το συριακό στρατό από διπλή τρομοκρατική επίθεση 18 πολίτες έχασαν τη ζωή τους εκ των οποίων 10 παιδιά. Άλλοι 56 τραυματίστηκαν στην πλειοψηφία τους και πάλι παιδιά.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ειδησεογραφικό Sana ότι οι τρομοκράτες έκαναν να εκραγεί ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο σχολείο Ikrima al-Jadida ταυτόχρονα με την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο. Λίγα λεπτά αργότερα ένας καμικάζι αυτοκτονίας ενεργοποίησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά μπροστά σε ένα άλλο σχολείο το Ikrima al-Makhzoumi στην ίδια συνοικία για να συμπαρασύρει στο θάνατο πολλούς πολίτες.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το αυτοκίνητο ήταν ένα Mazda που μετέφερε 3 φιάλες υγραερίου που η καθεμιά ήταν παγιδευμένη με 7 κιλά C4.

Σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του Sana στη Homs ο κυβερνήτης της πόλης Talal Barazi κατήγγειλε ότι αυτή η εγκληματική ενέργεια είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια που επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της Συρίας και του λαού της μέσω της στόχευσης αθώων παιδιών.


« Υπάρχουν σώματα ολοκληρωτικά διαμελισμένα και ο τελικός απολογισμός των θυμάτων υπάρχει κίνδυνος να διευρυνθεί, καθώς υπάρχουν σοβαρά τραυματισμένοι» αναφέρει ΜΚΟ του Λονδίνου που αποτελεί την αποκλειστική πηγή πληροφόρησης του δυτικού τύπου.

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για 27 νεκρούς των οποίων ανακοινώθηκαν και τα ονόματα, στην πλειοψηφία τους μαθητές.

“Μετριοπαθείς” αντάρτες και ισλαμιστές φανατικοί πίσω από την βομβιστική.
Πηγή Tromaktiko

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα