Συναγερμός στις ΗΠΑ, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα Έμπολα

Συναγερμός έχει σημάνει στις στις ΗΠΑ, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα.Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε από τη Λιβερία και επισκέφθηκε κλινική έξι ημέρες μετά την επιστροφή του στη χώρα. Οι γιατροί εκτιμούν ότι είναι πιθανό τα μέλη της οικογένειάς του να έχουν εκτεθεί στον ιό, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών. "Είναι σίγουρα πιθανό κάποιος που έχει έρθει σε επαφή με αυτό το άτομο να παρουσιάσει συμπτώματα του Έμπολα μέσα στις επόμενες εβδομάδες" δήλωσε. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο του Ντάλας.

Για το κρούσμα του ιού Έμπολα ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών επικοινώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον ενημέρωσε για το περιστατικό και την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Στην συνομιλία αναφέρθηκαν τα "αυστηρά πρωτόκολλα απομόνωσης" για τον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης περισσοτέρων κρουσμάτων του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την υπόθεση, υποστήριξε ο επικεφαλής του κέντρου και τόνισε ότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση συζητά την πιθανή χορήγηση πειραματικών φαρμάκων ή πλάσμα αίματος ως ενδεχόμενη θεραπεία στον ασθενή που διαγνώστηκε σε νοσοκομείο του Τέξας ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα