Βραζιλία: Αυξάνεται το προβάδισμα της Ρούσεφ

Αυξάνει το προβάδισμά της η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, έναντι της αντιπάλου της, Μαρίνα Σίλβα στον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η εταιρεία Ibope.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή δημοσκόπηση, η Ρούσεφ συγκεντρώνει το 42% των ψήφων έναντι του 38% που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει η Σίλβα.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που είχε δώσει στη δημοσιότητα μία εβδομάδα νωρίτερα, Ρούσεφ και Σίλβα βρίσκονταν αμφότερες στο 41%.

Ένας ενδεχόμενος δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών αναμένεται να διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας η υποστήριξη των πολιτών προς το πρόσωπο της Ρούσεφ ανήλθε στο 39% σε σχέση με το 38%, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αντίθετα η υποστήριξη προς τη Σίλβα μειώθηκε από το 29% στο 25%.

Το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου, Αέσιου Νέβες, παρέμεινε αμετάβλητο στο 19%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση της Ibope διενεργήθηκε με βάση αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.002 ψηφοφόρων μεταξύ της 25ης και 30ης Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ±2,0%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα